Αρχική Μητροπόλεις Εγκαινιάστηκε ο ι. ν. του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Κρύα Ιτεών στην Πάτρα

Εγκαινιάστηκε ο ι. ν. του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Κρύα Ιτεών στην Πάτρα

από kivotos

Με λαμπρότητα ετελέσθησαν τα εγκαίνια των Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους στην περιοχή Κρύα Ιτεών Πατρών.

Την παραμονή, 10 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων υπό τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία τελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, στην ομιλία του ανεφέρθη στην μεγάλη συμβολή των ενοριτών για την περάτωση των έργων τού Ιερού Ναού, ενώ με λόγια θερμά μίλησε για τό ζεύγος Γεώργιο και Δήμητρα Τσιμπούρη, οι οποίοι συνέβαλαν τα μεγιστα στην πορεία των εργασιών, ανακηρύσσοντάς τους ως μεγάλους ευεργέτες τού Ιερού Ναού και επιδίδοντάς τους τιμητική  πλακέτα.

Ανήμερα, 11.12.2016 μετά την Ακολουθία τού Όρθρου, τελέσθησαν τα εγκαίνια υπό τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου, συμπαραστατούμενου υπό του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους λαού.

Ταυτόχρονα με τον Καθαγιασμό της αγίας Τραπέζης στον άνω Ιερό Ναό τού Αγίου Αντωνίου υπό τού Σεβασμιωτάτου, ο Θεοφιλέστατος καθηγίασε την Αγία Τράπεζα στον κάτω Ιερό Ναό τού Αγίου Χαραλάμπους.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τού κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος τού Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του ανεφέρθη στους αγώνες και στους κόπους πού χρειάστηκαν για να κτιστεί ο Ιερός Ναός και μνημόνευσε τούς χρηματίσαντας Ιερείς, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες, και τους ενορίτες, οι οποίοι συνείργησαν τα μέγιστα για τα ερατωθούν τά έργα ανοικοδομήσεως  τού περικαλλούς Ιερού Ναού.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τούς Ιερείς τού Ναού, τόν πρωτ. π. Σταύρο Καλαμπαλίκη, ιδιαιτέρως δε τόν προϊστάμενο π. Ιωάννη Δημητρόπουλο, τον οποίον προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο, επαινώντας τον για τον ζήλο του και  την αφοσίωσή του στην Αγία μας Εκκλησία και την υπακοή του στον Επίσκοπο, καθώς και την πρεσβυτέρα του Γεωργία, όπως και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τούς ενορίτες.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, η Πρόεδρος τού Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αναστασία Τογιοπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μελλάς και εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ