Αρχική Μητροπόλεις Πανήγυρις Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων (ΦΩΤΟ)

Πανήγυρις Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων (ΦΩΤΟ)

από christina

Στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού εορτάσθηκε η «Σύναξη πάντων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων Αγίων», που τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Στον περικαλλή Ιερό Ναό μεταφέρθηκαν και εκτέθηκαν προς προσκύνηση σωζόμενα Ιερά Λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης και του Αγίου Αρσενίου Επισκόπου Ελασσώνος.

Στην ακολουθία του Όρθρου και στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Τους ύμνους της ακολουθίας που είναι ποίημα, όπως και ολόκληρη η ασματική ακολουθία των Αγίων του φιλαγίου συντοπίτη μας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου, έψαλλε πολυμελής χορός εκλεκτών Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτου Καλαμπάκα.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας ο οποίος ομίλησε και αναφέρθηκε στην τιμή των Αγίων.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος μαζί με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανος τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Διονυσίου (Χαραλάμπους).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ