Αρχική Επικαιρότητα Μητροπολίτης Πειραιώς: «Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χτίσουμε τείχος ανοσίας».

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χτίσουμε τείχος ανοσίας».

από christina

«Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χτίσουμε τείχος ανοσίας. Δίνοντας ένα ταπεινό παράδειγμα, εμβολιάστηκα στις αρχές Φεβρουαρίου γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποκτηθεί η περίφημη ανοσία. Ο κίνδυνος από την υπόθεση αυτή είναι οι μεταλλάξεις που είναι απρόβλεπτες και απροσδιόριστες, και βλέπουμε πόσο τραγικές συνέπειες έχουν. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι κάθε σωστά σκεπτόμενος άνθρωπος, προσφεύγει στη γνώμη των επαϊόντων, όχι σε αυτούς που λένε συνωμοσιολογικά σενάρια. Ο κόσμος νιώθει αγωνία και φόβο, αλλά νομίζω ότι η καλή κρίση πηγάζει από τα γεγονότα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί αποφεύγουν τα χειρότερα».

Αυτά δήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στην τηλεόραση του MEGA, από τις νεανικές Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως στην Παιανία, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια ενός νέου πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή.

Ο κ. Σεραφείμ σημείωσε: «Είμαστε σε μια συνέργεια με τον υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, το δήμαρχος της Παιανίας, και τον δήμαρχο Ελληνικού και πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας του Υμηττού. Η συνέργεια είναι στο γεγονός ότι δημιουργήθηκε ένα πυροφυλάκιο θαυμαστό εδώ, που εποπτεύει σε όλο το χώρο των Μεσογείων, και θα προστατεύει την περιοχή από την επίθεση της πυρκαγιάς».

Αναφερόμενος δε, στην επιτακτική ανάγκη προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος, είπε: «Έχουμε το μεγάλο δώρο του Θεού να έχουμε την ομορφιά δίπλα μας, να την εκφράζει το φυσικό περιβάλλον. Και πρέπει να το προστατεύσουμε και να συνεργήσουμε όλοι στην αποφυγή της καταστροφής του. Η δική μας συμβολή είναι η προσφορά. Σε αυτό το χώρο φιλοξενούνται 4.000 νέοι και νέες. Φέτος λόγω της πανδημίας δεν κατέστη δυνατό αυτό. Αλλά εδώ τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, συναδελφώνονται, και αποκτούν μια δυνατότητα να κατανοήσουν τον κόσμο και τον εαυτό τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ