Υπέρ του Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου αποφάσισε ,σύμφωνα με το orthodoxia.info, το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο είχε προσφύγει ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος ζητώντας την ακύρωση της εκλογής του.
Αν και δεν είναι γνωστό ακόμη το κείμενο της απόφασης καθώς και το σκεπτικό των δικαστών, πρόκειται για μια σημαντική νίκη τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και του ίδιου του Μητροπολίτη Αντωνίου, που δυο ημέρες πριν την Μ. Πέμπτη φαίνεται πως απελευθερώθηκε από τον «Σταυρό» που κλήθηκε να μεταφέρει στους ώμους του λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογή του.
Kατά της εκλογής είχε προσφύγει ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης προσέφυγε στο ΣτΕ για την εκλογή του Μητροπολίτη Γλυφάδας
Η αίτηση κατατέθηκε το 2019, λίγο μετά την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, και συζητήθηκε σήμερα. Ο κ. Κωνσταντέλλος υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η εκλογή του Αντώνιου Αβραμιώτη, καθώς είχε κώλυμα εκλογιμότητας, το οποίο ανάγεται στο ότι κατέχει τη θέση Τιτουλάριου Επισκόπου και όχι του βοηθού Επισκόπου. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στο Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Σκαλτσούνης και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ιφιγένεια Αργυράκη) συζητήθηκε η αίτηση που έχει καταθέσει από το έτος 2019 υπό την ιδιότητα του δημότη και του ενορίτη του ναού του Αγίου Ιωάννη Βούλας ο κ. Κωνσταντέλλος και με την οποία ζητάει την ακύρωση της εκλογής του Αντωνίου Αβραμιώτη και του από 2.4.2019 Προεδρικού Διατάγματος που επικύρωσε την ανάδειξή του σε Μητροπολίτη.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αφού εκοιμήθει ο μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδος Παύλου, πλήρωσε την θέση δι΄ εκλογής με τον Αντώνιο Αβραμιώτη. Για την ανάδειξη του διεξήχθησαν δύο ψηφοφορίες.
Κατά την πρώτη έλαβαν ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος 52 ψήφους, ο Αντώνιος Αβραμιώτης 50 ψήφους και ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης 21 ψήφους, ενώ μια ψήφος ήταν λευκή.
Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία η μεταξύ τους απόσταση μειώθηκε σε μια ψήφο, αφού ο Αλέξιος Ψωίνος έλαβε 38 ψήφους και ο Αντώνιος Αβραμιώτης 37 ψήφους, ενώ μια ψήφος ήταν λευκή και μια άκυρη.
Στη συνέχεια έγινε επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων και το αποτέλεσμα ήταν απόλυτη ισοψηφία (38-38) και λόγω αρχαιότητας, εκλεγείς αναδείχθηκε ο Αντώνιος Αβραμιώτης (20 Μαρτίου 2019).
Ο κ. Κωνσταντέλλος υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη την εκλογή του Αντώνιου Αβραμιώτη, καθώς είχε κώλυμα εκλογιμότητας, το οποίο ανάγεται στο ότι κατέχει τη θέση Τιτουλάριου Επισκόπου και όχι του βοηθού Επισκόπου.
Ο Τιτουλάριος Επίσκοπος, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος Μητροπολίτης, πολύ περισσότερο να εκλεγεί Μητροπολίτης.
Επικαλείται ότι παραβιάστηκε ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ότι η εκλογή διενεργείται από τον κατάλογο των Αρχιμανδριτών και στον κατάλογο αυτό δεν μπορεί να εγγραφούν Μητροπολίτες και οι υπόλοιποι Αρχιερείς, όπως είναι οι Τιτουλάριοι Επίσκοποι.
Η συνήγορος (ΝΣΚ) του υπουργείου Παιδείας τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας επιλογής του Αντωνίου Αβραμιώτη για την πλήρωση της κενής τότε θέσης της Μητροπολίτης Γλυφάδας. Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, μέσα στο επόμενο διάστημα.