Αρχική Επικαιρότητα Στο ΕΔΑΔ προσέφυγε το Σωματείο «Ενότης Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Υπακοής»

Στο ΕΔΑΔ προσέφυγε το Σωματείο «Ενότης Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Υπακοής»

από christina

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελληνικής Κυβερνήσεως για καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων των πιστών της πατρίδος και στέρηση της θρησκευτικής ελευθερίας, προσέφυγε το Ιεραποστολικό Σωματείο “Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Υπακοής” υπό του Πρωτ. π. Βασιλείου Βολουδάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείο η αίτηση αφορά τα μέτρα που έλαβε το « ελληνικό κράτος για τη λειτουργία των εκκλησιών στο πλαίσιο της υγείας λόγω του Covid-19. 

Ειδικότερα, βάσει των κοινών υπουργικών αποφάσεων, η « συλλογική άσκηση λατρείας» δεν επιτρέπεται από τις 16 Μαρτίου έως τις 16 Μαϊου 2020, συμπεριλαμβανομένης και αυτής κατά την περίοδο του Πάσχα.  

Στην ανάρτηση του Ευρωαπαϊκού Δικαστηρίου απευθύνονται ερωτήματα προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την στάση του ΣτΕ, το οποίο ενήργησε παρά τις διατάξεις που έχει υποχρέωση να τηρεί.

Nα θυμίσουμε οτι ο π.Βασίλειος είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια όταν απέδωσε τον θάνατο του μακαριστού μητροπολίτη λαγακδά Ιωάννη στο βάρος του και οιχ τον κορωονό  όπως είχαν διαγνώσει οι γιατροί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ